Hallo i luken – quiz

Hver virkedag frem til jul møter vi UiB-kolleger som er desemberbursdagsbarn. Klarer du å løse gåtene disse presenterer, har også du en sjanse til å få en ekstra gave denne måneden.

Navn: Christen Soleim.
Stilling: Underdirektør Utdanningsavdelingen
Alder: 39 år, 13. desember.

Hva ønsker du deg til jul?
Nytt skiutstyr, men jeg tror det blir for dyrt med et nytt sett for langrennsløypa. En elektronisk tannbørste er i alle fall et realistisk ønske.

Hva har du på nattbordet?
Jeg har ikke nattbord, men jeg har en nattstol. På den har jeg for øyeblikket fire bøker. Jeg leser flere parallelt og nå holder jeg på med ”Fakta om Finland” av Erlend Loe og ”Den sjenerte pornografen” av Nikolai Frobenius. I bunn av bunken ligger to jeg ikke har begynt på ennå, og en av de virker kanskje litt pretensiøs, men jeg har lånt ”Sult” av Knut Hamsun på biblioteket. Jeg var innom den på videregående, men tenkte å ta den opp igjen. Også har jeg lånt en kriminalroman av Karin Fossum, “Djevelen holder lyset”.

Hva har du i vesken?
En julegave og noen blader jeg gleder meg til å lese. Deriblant Hubro og Forskerforum. I tillegg har jeg aktuelle sakspapirer.

Hva har du i julekalenderen?
Jeg har ikke julekalender selv, men jeg har pakket inn 48 små pakker til barna mine, som også fungerer som en slags bildekalender. Til min datter på 11 år har jeg pakket inn ting som sprettball, fargestifter og viskelær, mens sønnen min på 14 år får litt mer voksne gaver som tegneserier og ting han trenger til skolen.

Quiz
Klarer du å løse ordgåten på bildet av Soleim? Stokk om på bokstavene og finn ordet vi har hentet fra svarene hans. Hver virkedag serverer nye personer en ny gåte, og vil du være med på trekningen om fem flaxlodd, samler du opp svarene og sender dem til oss hver fredag innen kl.16.00. Da er det godt mulig du blir ukevinner. Fredag 21. desember vil de med flest riktige svar i hele kalenderquizen konkurrere om fem flaxlodd til. Vår adresse er: nettavisen@uib.no.

Se også:
Luke 10
Luke 11

Luke 12
Luke 13

Powered by Labrador CMS