Stud.mag. i BT: Veiledning og villedning

Publisert

BTs vedlegg tirsdag 12. mars, «Den store studieguiden Stud.mag. 2002», introduseres på førstesiden med følgende: «Hvis du lurer på hva og hvor du vil studere, bør du lese Stud.mag. 2002» Elever som lurer på hva og hvor de skal studere bør ta denne veiledningen med en klype salt.

Mitt eget fag, samfunnsøkonomi, står omtalt med en hel side, inklusiv et intervju med samfunnsøkonomen Jens Stoltenberg. Siden inneholder også faktaoppysninger om hvor man kan studere samfunnsøkonomi. Og i følge BT skjer det i Oslo. Det er villedning. Samfunnsøkonomistudiet ved Universitetet i Oslo er det mest tradisjonsrike, men det finnes utmerkede studier i samfunnsøkonomi på de tre andre norske universitetene, i tillegg til at NHH tilbyr et høyeregradsstudium i samfunnsøkonomi.

Universitetet i Bergen har i 25 år hatt et komplett studieprogram i samfunnsøkonomi fra grunnfag til hovedfag og doktorgrad. I alt deltar 200 studenter i et aktivt og trivelig studiemiljø på Nygårdshøyden. Vi har et fleksibelt studieprogram der studentene kan velge tema etter interesse. En forskningsorientert stab med internasjonale forbindelser legger forholdene til rette for at de av våre studenter som ønsker det, kan studere ved gode læresteder i utlandet. Kandidater med samfunnsøkonomi fra Universitetet i Bergen er ettertraktet på arbeidsmarkedet og får gode jobber innenfor både privat og offentlig sektor. Tidligere statsminister Jens Stoltenberg har studert samfunnsøkonomi i Oslo, nåværende kommunalminister Erna Solberg har studert samfunnsøkonomi ved Universitetet i Bergen.

Powered by Labrador CMS