Representanter fra Arqus-universitetene samlet i Bergen tidligere i mai. Rektor Dag Rune Olsen kunne humrende fortelle universitetsstyret at nei, navnet har ingenting med vinmonopolet å gjøre... Foto: Ida Bergstrøm, UiB

Har inngått allianse med seks europeiske universitet

Notert: UiB har gått sammen med seks andre breddeuniversitet i Europa og dannet nettverket Arqus.

Publisert

Målet med nettverket er å etablere et nettverk for tett og omfattende samarbeid innen undervsining, forskning og samfunnskontakt, skriver UiB Aktuelt.

Bakgrunnen er den franske presidenten Emanuel Macron sin tale fra 2017, der han lanserte en idé om et tettere samarbeid mellom universiteter og forskningsinstitusjoner. Det ble også lagt mange millioner euro i potten. Pengene skal gå til å styrke samarbeidsprosjekt der bærekraft, humanistiske ideer og forskning av høg kvalitet er i fokus.

UiB har gått sammen med andre breddeuniversitet, sa prorektor Margareth Hagen da hun informerte universitetsstyret om søknaden.

— Målet er å styrke både forskning og utdanning i Europa. Det har vært en stollek der man fant sammen. Et av kriteriene var en geografisk bredde, sa Hagen i møtet.

UiB skal samarbeide med universitetene i Granada, Lyon, Graz, Leipzig, Padova og Vilnius.

— Vi ønsker å samarbeide med andre europeiske universiteter hvor vi finner sammenfallende ambisjoner og verdier, og med vekt på studentaktive læringsformer. Det har vi funnet i Arqus, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning, til UiB Aktuelt.

Det har kommet inn 54 søknader. 12 av dem vil få midler, kunne Hagen orientere universitetsstyret om.

Powered by Labrador CMS