Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang.
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se På Høydens debattregler her. God debatt!
Denne uken tappet UiBs birøkterlag honningen fra taket av BT-bygget i Nygårdsgaten. Se hvordan man slynger honning.
Nå jobber de frivillige birøkterne med å designe etiketter til landets første universitetshonning.
Omtrent 50 kilo honning ble slynget ut av bikubebrettene ved hjelp av en sentrifuge på Arboretet denne uken.
Innen kort tid er honning ferdig rørt og klar til å tappes på glass. De frivillige i <<UiBee>>-prosjektet jobber nå med å lage en stilig logo for glassene med landets eneste universitetshonning.
Nå ønsker universitetets <<UiBees>> at rektor kommer for å delta på prøvesmakingen av landets eneste universitetshonning.
Kortreist og ferdigslynget honning
Det startet i april i år, men var ingen spøk: Ledet av UiBs egen birøkter, Alf Helge Søyland, delte 12 frivillige fra Universitetsmuseet og Eiendomsavdelingen på ansvaret med å passe på biene i kassene på taket va det gamle BT-bygget i Nygårdsgaten i Bergen sentrum. De har fått opplæring av Søyland, som til daglig jobber ved Arboretet på Milde, og har delt på å vokte biene i sommerferien.
Nå - etter en elendig sommer som truet hele honningproduksjonen – er det tid for lønn for strevet: Estimerte 50 kilo rå honning ble ristet ut av brettene i Søylands egen sentrifuge på Milde. Honningen skal filtreres, røres og hvile seg noen dager, før den er klar for å bli tappet på glass.
Birøkting i urbane strøk er <<in>>: I London finnes et eget birøkterlag, og grundige prøver viser at byforurensning ikke er et problem. Honningen er minst like rein som på landet. Biene henter næringen fra lyng, blomster og trær i Muséhagen og i Nygårdsparken.