Den farlige maten

Feil mat, for lite mat  eller for mye mat? Årets tredje utgave av Hubro har fokus på ernæring, og ser særlig på hvilke problemer mat kan føre med seg.

Feil mat, for lite mat  eller for mye mat? Årets tredje utgave av Hubro har fokus på ernæring, og ser særlig på hvilke problemer mat kan føre med seg.

– Det kan være farlig å være for sporty, om man ikke passer på å spise tilsvarende mye som man trener, sier psykolog Stine Laberg ved Seksjon for spiseforstyrrelser ved Haukeland Universitetssjukehus. Hun mener at den norske ut på tur-kulturen kan bidra til å vedlikeholde spiseforstyrrelser.  Videre kan man lese i Hubro om at det pasienter tror er matintoleranse ofte egentlig er angst. Disse pasientene trenger terapi, ikke dietter, mener professor i psykiatri, Tone Tangen Haug. Vi har besøkt det pågåande forskningsprosjektet i Bergen fengsel der fanger får feit fisk i et forsøk på å gi dem bedre impulskontroll. Statens innblanding i norsk ernæring er en annen sak i dette Hubro, samt sannheten om hva de egentlig spiste i steinalderen.

Videre er det blant annet artikler om sjøfolk og kjønnsykdommer, litteraturprofessor Erling Aadlands essaysamling ”Farvel til litteraturvitenskapen”, kjønnsroller og EU-grunnloven og intervju med lederen for FNs klimapanel, Rajendra Pachauri.  

Få Hubro gratis

 

Powered by Labrador CMS