SiB-kundene (fra venstre) Magalis Berget og Annette Myre Jørgensen, begge tilknyttet HF, sitter i hyggelig passiar over lunsjtallerkenen på Studentsenteret. De er to av stadig flere som er fornøyde med service og prisnivået i SiBs kantiner. Foto: Eivind A. Pettersen

Flere er fornøyde med SiB-kantinene

Publisert

Kantinekundene hos SiB synes de får stadig bedre service og er tilfredse med prisene, viser brukerundersøkelse.

På Høydens egen pristest (se faktaboks) viser at SiB kan konkurrere med de rimeligste restaurantene i Bergen sentrum.

– Jeg har spist her i 20 år og synes maten har blitt betydelig bedre siste året. De ansatte er hyggelige og serverer utenlandske retter, men også norsk hverdagsmat, sier førsteamanuensis Annette Myre Jørgensen ved Institutt for framandspråk.

9 prosent bedring
Kafédriften til Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) oppnådde i 2013 en kundetilfredshet (KTI) på 59 prosent. Dette er en jevn fremgang sammenlignet med 2011 (52 prosent) og 2009 (50). Den siste brukerundersøkelsen ble gjennomført i vår.

– Tilbakemeldingene er at studentene er mer fornøyde med prisene nå enn før, og at servicegraden har økt, sier direktør Ørjan Vågstøl i SiB Kafe/ SiB Catering.

Bruker 600 kroner uken
På Høyden treffer Myre Jørgensen ved middagsbordet sammen med kollega og språklærer Magalis Berget.

Førstnevnte spiser lunsj i HF-kantinen hver dag og middag på Studentsenteret to-tre ganger. Ukentlig legger hun igjen rundt 600 kroner hos SiB, som utgjør mellom 25 000 og 30 000 kroner året.

Det er ikke dyrt her sammenlignet med andre steder

– Åpningstidene på HF kunne vært lenger på ettermiddagen, men tilbudet er greit. Av og til kan det bli litt trangt når studenter setter seg til å lese. Det er ikke dyrt på SiB sammenlignet med andre steder. Noen kantiner på Sandsli er kanskje mer subsidiert, men de har få restauranter i nærheten, sier Myre Jørgensen.

– Jeg spiser her hver fredag og er stort sett fornøyd, sier Berget.

Slik holdes prisene lave
Ansatte betaler primært samme SiB-priser som studenter. Kun spesialtilbud er gradert.  Eksterne (ikke-ansatte) betaler alltid egne priser, som ligger rundt 15 prosent høyere.

– Hvor mye er prisene subsidiert?

– Vi har fritak for utgående merverdiavgift på matvareprodukter (15 prosent ). I tillegg har SiB frie lokaler. Samlet utgjør dette en «fordel» på mellom i 20-25 prosent sammenlignet med normale markedspriser, sier direktør Vågstøl.

– På spesialtilbud gir vi rabatt kun til studenter, eksempelvis Eksamensmiddag (50 prosent), som kun gjelder studenter og ikke ansatte.

Derfor varierer prisene
Prisene på norske bedriftskantiner varierer fordi bedriftene har ulike modeller for intern subsidiering.

– Vi mener selv SiB ligger på et fornuftig og riktig prisnivå. I forhold til andre samskipnader ligger SiB prismessige stort sett likt med de andre største byene. Prisene varierer noe i forhold til hvilke produktkategorier som er prioritert, sier Ørjan Vågstøl.

Så mye koster lunsjen her

Her er prisene på noen utvalgte retter hos et knippe spisesteder på og rundt Nygårdshøyden:

Brød & Vin
Middagsretter fra 99 kr
Dagens suppe 59 kr
Ciabatta med kylling 79 kr
(Gir studentrabatt på 10 prosent)

Kebabhuset
Pizza margarita 79 kr (liten), 135 kr (stor)
Gresk salat 79 kr
Rullekebab fra 50 kr

Pasta Sentral
Dagens rett 98 kr
Pizza med kjøtt fra 115 kr (ta med 105 kr)
Pizza margarita 95 kr
0,33 l drikke 30 kr, stor 37 kr
(Ikke studentrabatt)

Godt Brød
Lunsjdeal (foccacia, bolle og Balholm juice) 114 kr
Sandwich 58 kr
Skolebolle 28 kr
Kaffe fra 27 kr

Restaurant Eat
Lunsjmeny kl 12-16 inkl. salat, brød og kaffe fra 89 kr

China House
Middag fra 89 kr
Pizza fra 97 kr
Kylling med sursøt saus 89 kr
Kyllingsuppe 68 kr

SiB
Stor sandwich inkl. kaffe/te og yoghurt/juice 42 kr (46 kr eksterne)
Beger med salat 49 kr
Dagens middag inkl. kaffe 55 kr (61 kr eksterne)
Fruktdeal tre stk. 13 kr
 

 

Powered by Labrador CMS