Ben David Normann tok hjem førsteplassen i Forsker Grand Prix til UiS og Stavanger. Nadia Hasnoui ledet finalen på studenthuset Driv i Tromsø. Foto: David Jensen / UiT

UiS-forsker til topps i Forsker Grand Prix

Publisert

Ben David Normann fra Universitetet i Stavanger vant årets nasjonale Forsker Grand Prix-finale. Kandidatene fra Bergen kom ikke til runde to.

Ben David Normann tar doktorgrad ved Institutt for matematikk og fysikk ved Universitetet i Stavanger. Lørdag gikk han helt til topps i den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix, som ble arrangert i Tromsø.

To kandidater fra UiB, UiO, UiS, NTNU og UiT konkurrerte om å vinne konkurransen, som handler om forsksningsformidling. Deltakerne er stipendiater og skal komprimere forskningen sin ned til et populærvitenskapelig miniforedrag på fire minutter. De tre kandidatene med flest poeng fra første runde, får presentere forskningen sin i nye fire minutter før en vinner kåres.

- Det var to som fikk bedre poengsum av juryen så jeg ble litt overrasket, men det var herlig, sier en noe satt ut Ben David Normann til Forskingsdagenes nettsider.

Hans foredrag om hvordan universet gikk fra lite til stort og hva den mørke delen av universet har med det å gjøre, var det som gjorde at han til slutt sto igjen som vinner.

Fra Bergen deltok Marte Bygstad-Landro fra VID Vitenskapelige høgskole. Hun forsker på angst, og vant finalen i Bergen forrige uke. Den andre bergensdeltakeren var Frida Johanne Lundevall fra UiB. Hun forsker på om sølv kan brukes i kreftbehandling.

– Jeg gratulerer Ben David Normann med seieren i Forsker Grand Prix 2018! Det er imponerende å formulere fire års forskning kort og lettfattelig på fire minutter, slik alle de ti deltakerne i årets Forsker Grand Prix har gjort. For at samfunnets investeringer i forskning skal gi avkastning, må forskningsresultater nå frem til de som skal bruke den. Deltakerne går foran som gode eksempler på hvordan forskning kan forklares slik at alle forstår, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø ifølge Forskningsdagene.

Her går det opp for Marte Bygstad-Landro at hun har vunnet bergensfinalen i Forsker Grand Prix. Foto: Tor Farstad
Powered by Labrador CMS