1. januar 2016 slo NTNU seg sammen med høgskolene i Ålesund, Gjøvik og Sør-Trøndelag. Her hovedbygningen i Trondheim. Foto: Mentz Indergaard/NTNU Info

Rektor-stillingen ved Norges største universitet er lyst ut

NTNU søker en beslutningsdyktig og inkluderende toppleder med «høy vitenskapelig kompetanse».

Denne uken ble stillingen som rektor ved NTNU lyst ut i hele Norden.

Ifølge utlsyningsteksten søker NTNU etter en leder som kan vise til «omfattende og vellykket ledelse av større kunnskapsinstitusjoner».

Videre bør personen som søker kunne stimulere til «fremragende faglige resultater», og som skal ivareta samarbeidet med næringsliv og samfunn.

Rektor ansettes på åremål for fire år. Hvem som får jobben, blir avgjort i desember. Styret, som i dag ledes av Hydro-sjef Svein Richard Branzæg, ønsker at rektor kan starte i stillingen 1. august 2017.

Bovim ønsker en ny periode
Ifølge Universitetsavisa.no. kommer sittende rektor Gunnar Bovim til å søke jobben på nytt.

Ved forrige utlysning var han den eneste søkeren som fikk holde navnet sitt unntatt de offentlige søkerlistene.

Han er utdannet lege ved UiB. Bovim har tidligere vært dekan ved Det medisinske fakultet ved NTNU, samt administrerende direktør ved St. Olavs Hospital.

De tre siste årene før Bovim kom til NTNU, var han administrerende direktør i Helse Midt-Norge.

 

Gunnar Bovim (t.v.) og rekor-kollega Dag Rune Olsen har blant annet samarbeidet om åpningen av et Brüssel-kontor som skal hjelpe forskere med å nå fram med sine søknader til ERC. Her er de begge til stede på åpningsfesten. Foto: Ida Bergstrøm
Powered by Labrador CMS