Høgskulen på Vestlandet

Hallén får kritikk fra tidligere og nåværende styremedlemmer

Bergensavisen har torsdag publisert en reportasje om lederstilen til styreleder Arvid Hallén.

Arvid Hallén er styreleder ved Høgskulen på Vestlandet. I et brev til Kunnskapsdepartementet fra signert tidligere styremedlem Alexander Papas, får Hallén flengende kritikk for sin lederstil.
Publisert Oppdatert

Mangeårig styreleder ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), Arvid Hallén, får kritikk fra både tidligere og nåværende styremedlemmer.

Det er Bergensavisen (BA) som torsdag har en fyldig reportasje som retter seg mot Halléns lederstil.

Torsdag er det styremøte ved Høgskulen på Vestlandet. Møtet starter klokken 10, og Khrono er på plass for å følge dagsordenen fra start til slutt.

— Gikk hardt ut

Avisen har blant annet intervjuet tidligere styremedlem Ragnar Gjengedal, som satt i styret fra 2019 til 2023.

— Han gikk hardt ut mot de som han mislikte og var uenige med. Han likte å harselere med de interne styremedlemmene, og særlig oss fra Bergen var han imot, sier Gjengedal til avisen.

BA-saken har sitt utspring i et brev som tidligere styremedlem Alexander Papas har skrevet til Kunnskapsdepartementet (KD).

I brevet forteller Papas blant annet om en autoritær og latterliggjørende lederstil.

Kunnskapsdepartementet uttrykker på sin side full tillit til Arvid Hallén. Det samme gjør en rekke styremedlemmer som Bergensavisen har snakket med.

Dette svarer Hallén

Arvid Hallén, som har vært styreleder ved HVL siden 2017, uttaler at han synes det er overraskende og leit av noen av styremedlemmene har oppfattet lederstilen hans slik de beskriver.

— Jeg har som styreleder forsøkt å bygge et kollegium som kan ha åpne, gode og samlende diskusjoner, sier Hallén.

Blant de nåværende styremedlemmene som retter kritikk mot Hallén, er varamedlem Tina Åsgård.

— Det er helt fint om styrelederen er uenig i forslagene som fremmes, men da er det en fordel om det brukes saklige argumenter i stedet for at forslagene karakteriseres som uansvarlige, helt uvanlige, skadelige eller ekstreme. Dette fører til at det blir veldig ubehagelig å fremme andre syn, sier Åsgård til Bergensavisen.

Powered by Labrador CMS