Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i NSO, Ida Austgulen, vil bli leder i organisasjonen. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Austgulen vil bli leder i NSO

Publisert

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon (NSO) Ida Austgulen gjorde det i helgen klart at hun stiller som leder i organisasjonen.

20. - 22. april avholdes landsmøtet i Norsk studentorganisasjon. Der skal det blant annet velges ny ledelse i organisasjonen, skriver Khrono.

Første kandidat til å offentliggjøre kandidaturet til ledervervet i organisasjonen, er sittende fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig Ida Austgulen.

Austgulen har tidligere vært nestleder i Velferdstinget i Vest og nestleder for studentdemokratiet på Høgskolen i Bergen.

— Engasjementet har jo fulgt med meg i mange år, og siden jeg ble fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i fjor, har det bare vokst seg større og større. Det er derfor jeg nå har lyst til å være med og lede organisasjonen framover, sier Austgulen til Khrono.

— Viktig tid for organisasjonen

Austgulen trekker fram at det er mange store saker som kommer framover.

— Det er en veldig viktig tid for organisasjonen med mange store saker. Blant annet oppfølging av Jeløya-plattformen, sikring av studentenes rettigheter framover, og videre arbeid med å få innført studentombud, så det har jeg veldig lyst til å jobbe videre med, sier hun.

— Lovverket knyttet til studentenes læringsmiljø er for dårlig. Norske studenter har ikke samme rettighetene som verken elever i grunnskolen og videregående opplæring, eller som arbeidstakere. Det gjør at studentene er spesielt utsatt, avslutter hun overfor Khrono.

Håper på en ryddig prosess

Leder av valgkomiteen i NSO, Øystein Parelius, sier til Khrono at han ikke kan kommentere om det er noen som allerede har stilt til valg. Han sier likevel at han håper det blir en god og ryddig prosess.

— Jeg håper at det siste års hendelser gjør at man kan huske på at selv om man driver med politikk så kan man gjøre det på en måte som ivaretar kandidatene. Det er viktig at folk kan føle at de blir både faglig og politisk utfordret, men at det blir gjort på en god måte, sier han til Khrono mandag.

Fristen for å stille til valg, for å bli vurdert av valgkomiteen, er 28. mars.

Powered by Labrador CMS