Koding for de store kidsa - Petter Daae, Rikke Aas, Brigt Arve Torp Håvardstun og Daniel Berge gikk av med seieren i den nasjonale konkurransen for datakoding, Kodekampen. Foto: privat

IT-studenter fra Universitetet i Bergen tok kodepokalen

Bergensstudenter gikk av med seieren i nasjonal konkurranse i digital koding.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha kodet seg til topps i de lokale innledende runde, fikk de fire delta i den nasjonale finalen i Kodekampen, et arrangement i regi av konsulentselskapet Bekk.

Der gikk de til topps, Petter Daae, Brigt Arve Toppe Håvardstun, Daniel Berge og Rikke Aas. Alle går andreåret på datateknologi ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Bergen (UiB).

— Veldig kult, sier Rikke Aas.

I konkurranse med team fra OsloMet og NTNU ble bergenslagets bidrag kåret til det beste.

— Oppgaven skulle løses i løpet av en helg og besto i å bruke eller utvikle data fra en stor database knyttet til en app. Vi lagde et smartere søkefelt til appen, forteller Aas.

Smart er også arrangøren, som sikret seg retten til å ta i bruk løsningen fra studentene.

Aas, eneste jente på laget, ser ingen grunn til at det fortsatt skal være et stort mindretall av jenter som studerer datateknologi og koding. Bare 13 prosent av studentene på datateknologi ved UiB er jenter, forteller Aas.

— Hoveddelen av studiet dreier seg om matematikk og logikk, det er ikke noe som bare burde interessere gutter. Vi lever i et samfunn som blir, eller bør bli, digitalisert på stadig flere områder, sier Aas.

Nå kan studentene glede seg til premien, tur til den store teknologikonferansen Web Summit i Lisboa i november.

Powered by Labrador CMS