Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang.
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se På Høydens debattregler her. God debatt!
Med svigerfamilie i Vinje i Telemark får ikke Nafeesa Tarajee Nichols lenger kalkun og smeltet marshmallows på julaften. Men julens verdier er de samme, forteller hun.
Juletradisjonene i Nafeesa Tarajee Nichols barndomshjem på Long Island utenfor New York lå fast: Det skulle være julemusikk over anlegget, på bordet skulle det være en hel kalkun, brød, macaroni and cheese, fisk, søtpotet med smeltet marshmallows, samt flere typer grønnsaker.
– Juletreet hadde vi pyntet tidligere i desember. Om kvelden på julaften tok vi gavene frem og la dem under treet, sier Nafeesa Tarajee Nichols.
Julemenyen gjenspeilet familens mangeslungne etniske bakgrunn.
– På min fars side kommer familien fra Barbados. Vi hadde derfor gjerne noe karibisk mat på bordet. På mors side er de indiske og italienske, så vi hadde også gjerne et islett av indisk eller italiensk mat på bordet, forteller hun.
Hele familien var samlet rundt bordet: Mor, far, tre brødre og en bestemor.
Første juledag startet alltid med gaveåpning. Senere på dagen ble bordet dekket til en stor middag: Fiskesuppe med krabbe.
Dro til shoppingsenteret for å møte julenissen
Det hendte at snøen la seg over Long Island. Da var barna ute og lekte.
– I statene ser du ofte at folk tar med barna sine til shoppingsenteret for å ta bilde av ungene sammen med julenissen. Det gjorde også vi.
Giftet seg til rotnorske juletradisjoner
Kjærligheten brakte henne til Norge.
I et bryllup møtte hun han som i dag er ektemannen hennes. Han kommer fra Vinje i Telemark, og har innlemmet henne i sine norske juletradisjoner.
Kontrastene mellom feiring Vinje og Long Island kan synes stor. Men Nafeesa Tarajee Nichols opplever at julefeiringen i Telemark har mye til felles med julen, slik den var da hun vokste opp.
– Hos svigerfamilien spiser vi alltid fersk ørret på julaften. Og vi åpner gavene på kvelden. Første juledag har vi gjerne elg eller rype til middag. Men likevel: Både stemningen og verdiene er de samme, sier hun, og legger til:
– Nå som jeg har barn er det viktigste for meg at alle er sammen, og at vi har det hyggelig.