Den tidligere NSO-lederen går over til partipolitikken og blir rådgiver for Høyre. Arkivfoto: Hilde Kristin Strand

NSO-Therese blir rådgiver i Høyre

Publisert

Avtoppende leder i Norsk studentorganisasjon, Therese Eia Lerøen, følger i fotsporene til sin forgjenger over til politisk rådgiverjobb på Stortinget. Om enn for et annet parti.

Det var i en Facebook-oppdatering rett før helga at avtroppende leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Therese Eia Lerøen fortalte at hun hadde fått jobb som politisk rådgiver for Høyre på Stortinget. Dette skriver Khrono.

Flere til Stortinget
Hennes forgjenger i lederstolen, Anders Kvernmo Langset, gikk også rett fraNSO-ledelsen til rådgiverjobb på Stortinget, ikke for Høyre, men Arbeiderpartiet. 

Lerøen, som er utdannet førskolelærer fra Høgskolen i Oslo og Akershus, har etterhvert en bred studentpolitisk erfaring. Hun har én periode bak seg som heltids tillitsvalgt i Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus og hun har også vært høgskolestyrerepresentant samme sted.

Da hun gikk av som leder for NSO 1. juli i år hadde hun to år bak seg på heltid i organisasjonen. Først som fagpolitisk ansvarlig og eneste kvinne i arbeidsutvalget ledet av Anders Kvernmo Langset, og så det siste året som leder.

Ikke en drøm
Nå som Lerøen er ferdig i NSO har det ikke lykkes Khrono å komme i kontakt med henne. Under følger derfor hennes Facebook-oppdatering fra 1. juli:

«Da var atter et kapittel i studentbevegelsens historie ferdig og jeg vil takke for at jeg fikk lede oss gjennom det. Året har vært preget av høye ambisjoner og mye gjennomslag. Vi har fått 11 måneder studiestøtte, skrevet en egen kvalitetsmelding og sparket i gang et arbeid med å samle studenter globalt.

Jeg er stolt! Takk til alle som har bidratt i arbeidet hver dag, verdens beste arbeidsutvalg og verdens beste sekretariat! Takk til alle tillitsvalgte i NSO, takk til alle samarbeidsorganisasjonen og takk til alle gode venner! Jeg måtte gni meg litt ekstra i øynene i morges, det var ikke en drøm, det har bare vært et helt sykt fantastisk år.

Nå går ferden videre et par trikkestopp lengre, til Stortinget. Der skal jeg være politisk rådgiver for verdens beste parti, Høyre, og gleder meg til å ta fatt på nye og spennende arbeidsoppgaver.»

Powered by Labrador CMS