Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang.
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se På Høydens debattregler her. God debatt!
Terje Erstad er ny på Institutt for geovitenskap, men en gammel traver ved universitetet. Han mener folk bør flytte mer på seg internt. – En vinn-vinn-situasjon, sier Erstad.
Navn: Terje Erstad (54) - Hva går den nye jobben din ut på? - Har du en jobb hvor andre ansatte vil komme mye i kontakt med deg? - Hvordan trives du så langt? - Hvorfor ville du ha denne jobben? - Hvilke utfordringer forventer du at jobben vil gi deg? På lengre sikt er ambisjonen, ved hjelp av alle de dyktige medarbeiderne her, å bygge videre og prøve å forbedre organisering, rutiner og systemer for å skape en mest mulig effektiv administrativ drift, og samtidig en god og meningsfull arbeidshverdag for de administrativt ansatte. - Er det noen spesiell grunn til at du ville jobbe ved UiB, eller var det tilfeldig? - Kan du nevne noen styrker og svakheter ved UiB, og er det noen sider du kan tenkte deg å bidra til å endre?
Ny jobb: Administrasjonssjef ved Institutt for geovitenskap
Tidligere jobb: Institutt for biomedisin Før det; Statistisk sentralbyrå.
Utdanning: Cand. Polit.
Den er mangfoldig. Formelt er jeg leder og har ansvar for instituttets administrasjon og administrative personale. Den administrative driften er grovt og tradisjonelt inndelt i fellestjenester, personal, studie, økonomi og forskningsadministrasjon. Disse tjenestene, i tillegg til HMS, har hele instituttet som nedslagsfelt, så det blir mange folk å forholde seg til.
Absolutt! Her må du være tilgjengelig og håndtere henvendelser og oppgaver på mange områder og nivåer, og fra alle kategorier ansatte. Denne variasjonen og ofte uforutsigbarheten gjør jobben både utfordrende og interessant. Ingen dag er lik. Jeg prøver å praktiserer ”den åpne dørs politikk”, og er ellers selvsagt tilgjengelig både på telefon og mail.
Jeg er blitt veldig godt mottatt her, er blitt kjent med mange flinke og hyggelige kolleger og har fått en rekke interessante utfordringer, så jeg trives meget godt.
Etter flere år i ulike roller og funksjoner ved Det medisinske fakultet er jeg nå tilbake i rollen som administrativ leder på et institutt. Det er en jobb jeg hadde i flere år tidligere, som jeg trivdes godt i og som jeg her så en mulighet for å ta opp igjen. Og så ble jeg tiltrukket av muligheten for å skifte til et annet fakultet og et institutt som jobber på helt andre fagområder enn de jeg har vært ved tidligere.
De vil bli mange og varierte. Institutt for geovitenskap er et av de store instituttene ved UiB, så i første fase blir det viktigste å bli kjent med instituttet og ikke minst med medarbeiderne her. Jeg har brukt mye tid de to første månedene på dette.
Det var tilfeldig. Men UiB er en stor organisasjon med mange muligheter. Tror generelt det er både nyttig og viktig at folk flytter på seg litt oftere internt. Man tar med seg sin erfaring og kompetanse rundt i organisasjonen, forhåpentligvis til glede for ny arbeidsgiver, samtidig som man lærer nye ting og utvikler seg videre der man kommer. En vinn-vinn situasjon for UiB som arbeidsgiver, skulle man tro. Så kanskje man burde stimulere mer til dette.
Jeg tror en stor utfordring i årene som kommer vil være økonomi. Nærmere bestemt vår konkurransedyktighet i forhold til eksterne forskningsmidler. Instituttene blir mer og mer avhengige av ekstern finansiering, men konkurransen er som kjent hard og vil trolig kreve stadig mer av instituttene i årene som kommer. For å lykkes i dette arbeidet må vi trolig forbedre vår innsats og våre bidrag på alle nivå i organisasjonen.