Fremdeles er det flest kvinner som studerer ved Det psykologiske fakultetet. Men flere menn enn i fjor har fått plass på profejonsstudiet etter årets opptak. Foto: Ingvild Festervoll Melien

Flere menn får plass på psykologi-studiet

49 menn har fått tilbud om plass på profesjonsutdanningen i psykologi ved UiB. Det er elleve flere enn i fjor.

Publisert

— Vi ser på denne veksten som svært positiv, sier Ørnulf Lillestøl, fakultetsdirektør ved Det psykologiske fakultetet, til Khrono.

I år er første året mannlige studenter under 22 år kan få ett tilleggspoeng når de søker profesjonsutdanning i psykologi.

Vi ser på denne veksten som svært positiv.

Ørnulf Lillestøl

De siste årene har tallet på mannlige studenter sunket både på psykologi og flere andre profesjonsutdannelser, og i fjor innførte forsknings- og høyere utdanningsminiser Iselin Nybø tilleggspoeng for mannlige søkere som søker med primærvitnemålet sitt, altså uten tilleggspoeng.

Tallene viser at det i år er 24 menn som har fått tilbud om opptak i førstegangsvitnemålskvoten. I fjor var dette tallet 17.

Ville hatt kvote

I fjor var 21 prosent – 38 studenter – av de som kom inn på profejonsstudiet menn. I år er tallet 49. Lillestøl sier til Khrono at det var en slik utvikling man håpet på da tilleggspoenget ble innført.

Dekan Bente Wold har tidligere sagt til På Høyden at hun helst ønsket seg en kvote med plasser for mannlige studenter. Det samme har Studentparlamentet sagt. Tidligere studentparlamentleder Nikolai Klæbo pekte på at UiB skal utdanne for morgendagens samfunn, og at det er viktig at det utdannes både mannlige og kvinnelige psykologer, slik at man selv har mulighet til å velge hvem man ønsker å gå til.

Økning også i Oslo

— Det er viktig å ha psykologer og andre helsearbeidere av begge kjønn. Det er derfor positivt at UiB og UiO nå er i gang med å prøve ut bruken av kjønnspoeng for å øke andelen menn på studiet, sier Nybø i en pressemelding.

Også ved UiO er det i år en økning i tallet på mannlige studenter som har fått plass på profesjonsstudiet i psykologi.

Powered by Labrador CMS