Professor Sven Storelv fyller 90

Publisert

JUBILANT:Professor Sven Storelv har en nyskrevet vitenskapelig artikkel til fagfellevurdering. Nå fyller han 90.

Ikke mange pensjonerte professorer har en nyskrevet vitenskapelig artikkel til fagfellevurdering i sitt nittiende år! Heller ikke er det mange som fortsetter å delta på internasjonale seminarer med samme engasjement som professor Sven Storelv. Ved Institutt for fremmedspråk (UiB) er han en vital nestor som imponerer med sin åndskraft og arbeidslyst. Eksempelvis tilbød han seg, på instituttets juleavslutning i desember, å oversette gratis den prisbelønte franske romanen Serpent court (2004) av Bernard du Boucheron, om noen kunne skaffe ham en forlegger. Herved er tilbudet videreformidlet til den norske forlagsbransjen!

Sven Storelv vokste opp i Bergen, i et av Sydneskleivens gamle trehus. Han gikk på Dragefjellets skole i et strøk preget av hester og vogner, lekende unger, buekorps og stridende guttegjenger. Etter studier i Oslo, og lenge før pappapermisjonenes tid, var Storelv husfar i Paris med fransk lektorhustru og mange små. Familien flyttet så til Bergen, der han ble ansatt ved UiB som universitetslektor i 1969 og professor i fransk litteraturvitenskap i 1986. En humørfylt sideaktivitet var deltagelse i DNS-skuespiller Pelle Christensens amatørteatertrupp «Les Enfants de Molière».

Professor Storelvs forskning er særlig konsentrert om katolske forfattere (Péguy/Bernanos, Solum 1993), feministisk, filosofisk inspirert litteratur og semiotikk. Sammen med UiB-kollega Dinda Gorlée grunnla han Norsk forening for semiotikk i 1985 samt det semiotiske tidsskriftet Livstegn (1986-92). I 1996 fikk hans oversettelse av Albert Cohens mursteinsroman Herrens utkårne en begeistret mottagelse.

Professor Storelv er en inspirerende veileder, og hans forelesningsstil med intens fransk gestikulering er legendarisk. Han er et levende leksikon av europeisk dannelse, utrolig belest, og en generøs formidler av lærdom og livskunnskap. Hans tidligere studenter og kolleger vil gratulere ham på det hjerteligste!

 

 

Powered by Labrador CMS