Rune Indrøy har rukket å jobbe i TV 2 i 23 år, i en alder av 51 år. Nå er han klar å få UiB i kontakt med resten av samfunnet. Foto: TV 2

TV 2-topp skal få UiB ut i lyset

Publisert

Rune Indrøy (51) skal jobbe med myndighetskontakt for UiB allerede fra mandag. – Jeg har valgt ut fra hjertet og interesser, sier den meget erfarne kommunikasjonsdirektøren.

Indrøy får tittelen seniorrådgiver, og skal jobbe direkte for universitetsledelsen.

– Med den posisjonen UiB har bør det være mulig å få til mye, både en tettere kontakt med nasjonale og lokale myndigheter, og å styrke samarbeidet med en del organisasjoner rundt omkring, sier Indrøy.

I juni sluttet han i TV 2, der han var med i den svært viktige første generasjonen av ansatte. Han begynte som reporter, men har i 22 år jobbet i ulike redaksjonelle og administrative lederstillinger. De siste 18 årene har han sittet i toppledergruppen til TV 2.

Ikke for lønnen
Stillingen Indrøy har fått var utlyst i sommer, og for en tid siden takket han ja til jobbtilbudet fra UiB, som tradisjonelt lønner sine ansatte mer moderat enn TV 2. Lønn har ikke vært utslagsgivende for valget:

– Jeg har gått ut fra TV 2 med en etterlønn i tråd med den lederlønnsavtalen jeg har hatt, og er godt fornøyd med lønnsavtalen jeg har fått med UiB. Men hvis det var penger jeg var mest opptatt av i denne verden, så ville jeg nok jaktet på andre stillinger enn denne, sier Indrøy til På Høyden.

– Hva er din viktigste motivasjon for å ta jobben?

– At jeg kan få bruke min bakgrunn og mine kunnskaper til å styrke kontakten mellom universitetet og samfunnet rundt. Jeg har en god del tanker som jeg håper jeg skal få satt ut i livet i tiden framover.

Synlig UiB
– Vi har ønsket oss en person med et stort profesjonelt nettverk, innsikt i politiske prosesser regionalt og nasjonalt, samt dokumenterte resultater fra arbeid med myndigheter. Rune Indrøy er den rette personen for denne stillingen, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, i en pressemelding.

Indrøy starter på oppgaven med litt skryt til rektoratet, som ansatte han.

– Jeg kjenner UiB relativt godt, og jeg er veldig imponert over jobben den nye ledelsen har gjort. De har jobbet veldig offensivt, og er synlige, sier Indrøy.  

Venter med strategien
Fra sidelinjen har Indrøy fulgt arbeidet med den nye strategien. Når strategien er klar, vil den også være viktig for hans jobb.

– Dette har jeg en del tanker om, men jeg har ikke lyst til å dele dem ennå. Det ser ut som om det har vært jobbet grundig med strategien, men det er også delte meninger om den, sier Indrøy.

Han starter på jobben allerede mandag. 

Powered by Labrador CMS