Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang.
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se På Høydens debattregler her. God debatt!
En gulvlegger oppdaget ved en tilfeldighet at noe var unormalt på Studentsenteret. Det viste seg etter nærmere undersøkelser at en stålbjelke var kraftig nedbøyd. Dersom området hadde blitt mer belastet, kunne deler av bygget gitt etter.
Før sommeren skulle en gulvlegger legge nytt gulv i lokalene til studentsamkipnaden Sammen i tredje etasje, rett over bassenget i Studentsenteret i Bergen.
Fuger hadde sprukket, og det var noe som ikke stemte: Det viste seg at stålbjelken hadde blitt bøyd ned med sju centimeter.
– Det var rett og slett gjort en konstruksjonsfeil i forbindelse med byggingen av Studentsenteret, forklarer eiendomsdirektør Even Berge.
Stålbjelken er en drager, som betyr at den holder flere andre bjelker, som holder oppe gulvet over bassenget.
Nå skal bjelken forsterkes ved at den blir jekket opp, før en annen bjelke blir skrudd fast i underkant. Derfor blir bassenget på Studentsenteret stengt frem til ca. 10. september.
– Vi må inn i svømmebassenget med et stort stillas, ta ned himlingen, jekke opp drageren og feste den nye bjelken. Vi gjør dette for å være 100 prosent sikre på at det ikke skal gå galt senere, forteller Berge til På Høyden.
Det har ikke vært noen umiddelbar fare for at gulvet kunne kollapse. Men det skyldes også at gulvet i området ikke har vært fullt belastet.
– Dersom det hadde kommet inn en palle med bøker kunne det begynt å bli kritisk, sier Berge.
Nå har sjefingeniør Kjartan Nesset ansvar for utbedringen, som kommer på 1,5 til 2 millioner kroner.
– Ofte er konstruksjoner overdimensjonert, men her var det motsatte tilfellet. Det var bra at vi fant feilen, men det var en ren tilfeldighet, sier Nesset.
I mellomtiden er det ikke farlig å bruke området på vanlig måte, og området er ikke stengt av.