Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang.
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se På Høydens debattregler her. God debatt!
Wilhelm Koren Christie ville synes den kom sent, men godt – en faculty club i universitetets hovedbygg.
Christie Café er det nærmeste universitetet kommer et vannhull for universitetets forskere – selv om den er åpen for alle.
Bakeverksted
Det handler mest om mat.
UiB valgte Godt Brød til å drifte kafeen under aulaen. Driftsleder Bjørnar Gundersen har på det nærmeste alt klart for den offisielle nøkkeloverrekkelsen av aulaen i dag, onsdag. Statsbygg stiller lokalene til disposisjon for Kunnskapsdepartementet ved statssekretær Bjørn Haugstad, som overleverer lokalene til Universitetet i Bergen.
Godt Brød vant anbudet for serveringen i Aulaen og driften av Christie Café. Skjønt navnet hersker det en viss usikkerhet rundt. På nettsidene til UiB, og skiltingen i selve aulaen, står det <<Christie café>>. Godt Brød vil helst unngå kafé-benevnelsen, det er ikke helt i stil med deres allerede etablerte konsept. Selv kaller selskapet virksomheten for bakeverksted. Selve bakingen vil skje i selskapets lokaler i Vestre torggate og fraktes opp på Høyden.
Et sted for en night cap?
Gundersen melder om stor booking-pågang allerede før de har offisielt åpnet. I utgangspunktet er åpningstidene satt til konvensjonelle åtte til tre. Gundersen vil forsøke seg fram i den første tiden.
– Så får vi se hvor trykket ligger, sier Bjørnar Gundersen i Godt Brød, som skal lede driften av serveringsstedet.
Godt brød satser på å få med seg morgenrushet av ansatte, studenter og forbipasserende til jobb og prøver seg fram med å åpne litt tidligere. Christie er først og fremst et frokost- og lunsjsted, men har full skjenkebevilling og kan i stor grad selv bestemme åpningstid. Arrangementer vil i stor grad bestemme åpningstider i helgene og på kveldstid i ukedagene, men det er ingenting i veien for å holde åpent faste kvelder.
Konkurrerer med Studentsenteret
Christie blir åpen for alle. Første anledning til å nyte en kaffe i universitetshistoriske omgivelser, er torsdag. Det ligger en konkurrent rett over gaten. Samskipnaden i Bergen driver serveringen, og har såkalt fristasjon på universitetet – de betaler ikke husleie. Billig mat og drikke skal komme studentene til gode. Derfor skal samskipnadene operere med to ulike prissett – en for studenter, en annen for andre. De ulike konkurransebetingelsene hva gjelder studenter, bekymrer Gundersen lite.
– Vi er to forskjellige konsepter.
Lokalt til de internasjonale
Godt brød har avtale med Søtt og Salt for hjelp med cateringsdelen ved store arrangementer. Som del av anbudet, skulle Søtt og Salt løse en case – lage en meny til en verdenskonferanse med gjester fra ulike verdenshjørner. Det spesielle ved UiB som oppdragsgiver ved større arrangement, er nettopp matkulturforskjellene.
– Det viktige for oss er god mat laget fra bunnen av, med utstrakt bruk av lokale ingredienser hvor mulig, sier Frode Alræk.
De bruker lokalt lam og fisk. Akkurat nå har de fått inn grønnsakene fra Bergsdalen, sen i år på grunn av den dårlige sommeren. De har hentet ramsløk fra Salhus.
– Akkurat nå føler vi oss fram. Vi får bestillingene for hvert arrangement i god tid. Det gir oss mulighet til å lage menyer tilpasset anledningen og gjestene.
Til nøkkeloverrekkelsen i dag serveres det en mingletallerken med åtte ulike smaker, inkludert oksebryst, rødbete, kamskjell og plukkfiskkuler til 170 inviterte.
Første formelle sitt-ned-middag i aulaen er 17. september.