Tverrfaglig samarbeid er nøkkelen til at denne glade gjengen kunne motta Ugleprisen for 2013. På bildet ser du Simon Gilbertson, Alice Kvåle, Trine Pernille Klokkerud, Arild Raaheim, Randi May Oen, Sissel Brenna, Reidun Kjome, Trude Nordal, Anders Bærheim, Lone Holst og viserektor for utdanning Oddrun Samdal, som delte ut prisen. Foto: Eivind A. Pettersen.

Vant pris for godt studiesamarbeid

Publisert

Senter for tverrprofesjonell samarbeidslæring i primærhelsetjenesten (TVEPS) er tildelt Ugleprisen for 2013.

Ugleprisen er UiBs utdanningskvalitetspris.

– Dette er et klapp på skulderen og honnør til alle som deltar i TVEPS, fra programledere og administratorer til studenter og sykehusansatte! Veldig hyggelig at vi blir anerkjent som faglig dyktige, sier professor Anders Bærheim ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin på UiB.

Ugleprisen er på 100 000 kroner. I tillegg har TVEPS fått enda mer form av i PEK-midler. Uglevinnerne sendes videre til en nasjonal konkurranse om å vinne NOKUTs utdanningskvalitetspris.

Arbeidstrening
Målsettingen for TVEPS er å trene helseprofesjonsstudenter i tverrfaglig arbeidsplasslæring i alt fra odontologi og psykologi til vernepleier- og jordmorutdanning.

Siden våren 2012 har TVEPS drevet teamtrening av over hundre studenter. Tanken er å gi studentene klare, omfattende oppgaver og lite instruksjon, men samtidig ansvar ute i felten.

– En oppgave kan være å utrede to pasienter på et sykehjem med hensyn til tiltaksplan. De må selv ta ansvar og få teamet til å fungere. Prat er deres viktigste arbeidsredskap, forklarer Bærheim.

TVEPS er et velfungerende
samarbeidsprosjekt

Imponert jury
TVEPS er koordinert ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin og er et samarbeidsprosjekt med Det medisinsk odontologiske fakultet, Det psykologiske fakultetet, Griegakademiet, Høgskolen i Bergen og Fjell kommune.

– Vi i juryen har latt oss imponere av omfanget det tverrfaglige, profesjonelle arbeidet. Vi anser dette som et velfungerende samarbeidsprosjekt mellom mange fakulteter og øvrige aktører, sier viserektor for utdanning Oddrun Samdal.

Skal utvikle videre
–Vi ønsker å bruke prisen til å videreutvikle TVEPS med tanke på evalueringssystemet vårt og studiekvalitet. Vi synes NOKUT fokuserer for lite på selve pedagogikken, sier Bærheim til På Høyden.

 «Praksisutdanningsprosjektet og senteret er nytt og innovativt, og gjennomførte tiltak har vært godt evaluert. Prosjektet inkluderer et viktig element av kvalitetsutvikling og forskning, og involverer en stor bredde av fagmiljøer og studieprogrammer. Arbeidet har derfor stor overføringsverdi mellom programmene», heter det i juryens begrunnelse.

To kandidater til prisen
To fakulteter hadde innstilt kandidater. Det Humanistiske fakultet nominerte Forskingsetisk utval ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitskap til årets Uglepris. Forskningsetisk utvalg vant den fakultetsinterne Spurvugleprisen, som blir delt ut til fagmiljøer som kan dokumentere særlig vellykkede tiltak for forbedring av utdanningskvaliteten.

TVEPS fikk tidligere i år utdelt Det medisinsk odontologiske fakultets egen studiekvalitetspris. Fakultetet vektla at undervisnings- og læringsmetodene i TVEPS representerer en innovativ måte å formidle kunnskap og lærdom til studentene.

Powered by Labrador CMS