Torsdag ettermiddag kunne man se noen folk utenfor studentsenteret ved UiB.

— Ble ikke akkurat nedrent av folk

Universitetet i Bergen har gradvis gjenåpnet campusene sine. Rektor Dag Rune Olsen synes det har gått etter forventningene.

Publisert

7. mai varslet regjeringen at også universiteter og høgskoler gradvis kunne åpnes mer, og flere har lagt opp til dette.

Khrono har skrevet om at det fortsatt er stor forskjell på hvor mange som er tilbake ved campusene landet rundt.

Ved Universitetet i Bergen (UiB) har antallet mennesker på campus økt drastisk siden april. I gjennomsnitt var det 200 personer innom byggene daglig i slutten av april. I slutten av mai hadde dette tallet steget til 2381 personer. De fleste av disse er ansatte. Det betyr likevel at bare rundt halvparten av de ansatte ved universitetet har vært på campus.

Ingen vurdering av hvem som får være på campus

Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, sier til På Høyden at gjenåpningen av campus går som forventet.

— Vi er opptatt av å ha åpne campus både for studenter og ansatte, men selvsagt innenfor de begrensningene som smittevernreglene legger opp til, sier han.

Olsen sier at universitetet ikke gjør noe ekstra, utover kommunikasjon for å få folk til å komme tilbake.

— De som har behov, får nå anledning til å være på campus. De må gjennom det korte smittevernkurset. Ellers er det ingen ytterligere vurdering av hvem som for lov til å være her, sier han.

Håper på avklaring før sommeren

Når det gjelder høstsemesteret sier Olsen at han er klar over at forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim har ambisjoner om at så mange studenter som mulig kan tas imot fysisk.

— Jeg håper på en avklaring før sommerferien på om én meters-regelen fortsatt vi stå i høst. Dette blir viktig for oss med tanke på hvor mye ekstra areal vi vil trenge å leie, sier han.

Dagens gradvise gjenåpningssituasjon gjør likevel Olsen optimistisk.

— Jeg tror vi skal greie dette her. Noen er interessert i å komme tilbake, men vi ble ikke akkurat nedrent av folk. Nå er det jo eksamenslesing og snart avslutning av semesteret. Jeg er oppriktig spent på semesterstart etter sommeren, sier han.

Powered by Labrador CMS