Universitetet i Bergen åpner litt mer opp for ansatte som opplever hjemmekontor for krevende.

Flere får tilgang til universitetet fra mandag av

Universitetet i Bergen letter varsomt på restriksjonene fra og med mandag.

Publisert

Mandag 27. april startet Universitetet i Bergen en forsiktig gjenåpning av campus igjen. Mandag 4. mai videreføres gjenåpningen ved at det også legges til rette for at ansatte som opplever hjemmekontor som krevende kan få arbeidet på kontoret igjen, det ble de ansatte informert om på torsdag i en e-post fra ledelsen.

Det er fakultetene og avdelingene som vil få ansvar med å håndtere hvem som får tilgang igjen. Fortsatt er det hjemmekontor som skal være hovedregelen, skriver universitetet på sine nettsider. Blant annet må det ikke samles mer enn fem personer i grupper på arbeidsplasser, selv om to meters avstand kan opprettholdes. Alle som får tilgang må også gjennomgå en obligatorisk smittevernopplæring.

Adgangskortene vil nå fungere ved bruk av pinkode, men ansatte må fortsatt få tillatelse fra enhetsleder for å få tilgang til lokalene og under forutsetning om at smittevernhensyn ivaretas.

Ettersom det er opp til fakultetene og instituttene på hvem som skal få tilgang og når så er det ulik praksis som kan oppstå. Institutt for informasjons- og medievitenskap har nå aktivert adgangskortene til sine lokaler i Fosswinckelsgate og Media City Bergen. De gir mulighet for å benytte kontoret inntil to dager i uken etter søknad, informerer instituttleder Leif Ove Larsen i en e-post til de ansatte.

Powered by Labrador CMS