SDG-konferansen gikk som vanlig i vinter, men det blir flere konferanser som blir avlyst eller flyttet ved Universitetet i Bergen.

Flytter store arrangementer

Denne våren var det planlagt flere store arrangementer ved Universitetet i Bergen. På grunn av koronaviruset planlegger nå flere for høsten og neste år.

Publisert

— Det er veldig trist å måtte avlyse etter å ha lagt ned så mye arbeid i programmet, men i disse tider så forstår vi at det ikke er mulig å arrangere store konferanser, sier Tommy Staahl Gabrielsen.

Han er komiteleder for årets Christiekonferansen. 12. mars ble det bestemt at alle universiteter og høyskoler låser dørene i tiden fremover. Dagen etter ble det bestemt årets Christiekonferanse 27. april blir avlyst.

— Vi velger å videreføre temaet og programmet i den grad det er mulig til neste år, forklarer Gabrielsen.

Flytter og avlyser

Christiekonferansen er ikke alene om å utgå i år. De fleste store arrangementer verden rundt har blitt enten utsatt eller avlyst. Det samme skjer med konferanser og samlinger ved UiB.

Stiftelsen Om i morgen, som ble startet av studenter ved UiB, hadde planlagt en konferanse i Grieghallen 20. april. Konferansen om klima er nå blitt flyttet til 28. september 2020.

23. april var det planlagt en dagskonferanse om kreft i regi av Senter for krisepsykologi. Det skulle bli den første nasjonale konferansen om både diagnose og rehabilitering. Den er nå utsatt.

Tre ganger i året arrangeres det promosjon for nye doktorer som har fått graden i løpet av de siste månedene. Vanligvis er det en slik promosjon den siste fredagen april. I disse dager ville kandidater fått en invitasjon til å være med der, men det får de ikke denne gang.

— De som ville vært aktuelt der vil nå få en e-post med forklaring på hvorfor det ikke blir noe arrangement i april, så vil de også få muligheten til å melde seg på senere promosjoner, forklarer Bente Krossøy, leder for arrangementkontoret ved UiB.

Den neste er planlagt i august. Dersom ting er ved normalen vil det være plass til alle ved den promosjonen.

— Heldigvis har vi tre slike promosjoner i året der to av de har færre deltakere. Dermed skal vi klare å få samlet alle da.

Holberg avlyst

En av de største arrangementene ved UiB hvert år er utdelingen av Holbergprisen. Med den følger en hel uke med arrangementer. I fjor ble det arrangert i juni med Holbergsymposiet, Holbergforelesningen og selve utdelingen av både Holbergprisen og Nils Klim-prisen.

De to vinnerne ble annonsert tidligere i mars, før alt ble låst ned i Norge.

Denne uken ble det klart at også Holberguken blir avlyst. Prisvinnerne vil bli tildelt prisen ved utdelingen neste år i stedet.

Powered by Labrador CMS