Eirik Hovden, Hanne Foss Hansen, Marit Warncke

Hovden tar ikke gjenvalg i styret

Mandag kan du stemme på hvem som skal representere de midlertidige i universitetstyret. Eirik Hovden er ikke blant kandidatene.

Publisert

— Jeg kan rett og slett ikke stille ifølge regelverket. Jeg har fått eksterne midler i fire år som betyr at jeg går ut av gruppe B og inn som a-medlem fra 1. august. Da kan jeg ikke stille, forklarer Hovden.

Like før jul fikk han TMS Starting Grant fra Trond Mohn-stiftelsen. Det er midler som sørger for at han kan tenke både langsiktig og være med å bygge opp et fagmiljø for studiet av islamsk lov på Det humanistiske fakultet ved UiB. Men samtidig blir han da altså regnet som en fast ansatt.

Skulle vært lengre periode

Hovden er usikker på om han hadde hatt tid til å stille igjen som representant for de midlertidige.

— Men jeg syns det er dumt at man bare kan sitte i ett år om gangen. Det er veldig mye utskiftninger på en posisjon der du må bygge opp et lite nettverk på kort tid og samtidig sette deg inn i ganske mye, sier han.

Det er noe flere har luftet tidligere. Når han etter sommeren går ut av styret vil han likevel fortsatt være tilgjengelig for den som tar hans plans i styret.

— Jeg stiller gjerne opp som en uoffisiell rådgiver for nestemann som blir valgt, med å svare på spørsmål eller hva det måtte være. Jeg vil alltid være interessert i saker som gjelder for de midlertidige, slår han fast.

Viktig rolle

Det er fortsatt noen måneder igjen av styreperioden for Hovden. Han ønsker neste person inn i styret lykke til.

— Det er en veldig spennende rolle. Jeg oppfordrer folk i gruppe B til å engasjere seg og ta kontakt med sine representanter. Det er viktig at de midlertidige er synlige og blir hørt i styret.

Dette er kandidatene som stiller til valg:

  • Runa Falck, stipendiat ved Institutt for fremmedspråk.
  • Victoria Røyseth, stipendiat ved Institutt for biovitenskap.
  • Thomas Stevenson, stipendiat ved institutt for biovitenskap.

Det skal velges ett medlem og minst to varamedlemmer av og blant de tilsatte i gruppe B. Valget starter 4. mai klokken 09.00 og avsluttes klokken 12.00 den 7. mai. På Høyden kommer tilbake med en nærmere presentasjon av kandidatene.

Powered by Labrador CMS