Slik så det ut da studieåret 2018 startet ved Universitetet i Bergen. Nå nærmer det seg søknadsfristen for oppstart til høsten.

Inviterer til skolebesøk digitalt

15. april er søknadsfristen for høyere utdanning. Frem til fristen inviterer nå Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet til digitalt skolebesøk

Publisert

— Tidligere har vi hatt presentasjoner på Universitetet i Bergen og skolebesøk, men det går ikke nå. Derfor tenkte vi å digitalisere besøkene, forklarer Maren Bjotveit, førstekonsulent fra studentrekruttering ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

15. april er søknadsfristen for høyere utdanning ved samordna opptak.

Invitert hele Norge

Invitasjonen til digitalt skolebesøk på fakultetet ble nylig sendt ut til alle videregående skoler i landet.

— Dersom noen får interesse for det vil vi sette opp et Zoom-møte med studentambassadørene. De vil da få en presentasjon med Power Point og svar på det de måtte lure på mens de sitter hjemme, sier Bjotveit.

Det var hun som tok initiativ til denne utradisjonelle ordningen.

— Vi får se om det blir populært. Akkurat nå har vi ikke hørt noe, men det må nok gjennom postmottak og så videre før noen ser selve invitasjonen, forklarer hun.

Snakk med en student

Selv om universitetet er stengt så jobber de for rekruttering av studenter til neste semester. Studentambassadørene styrer Instagram-profilen til realfag på UiB. Der legger de daglig ut litt om sin hverdag ved studiet.

Besøk ved skoler utgår naturligvis i disse dager, men de samme studentene som ville gjort det er nå tilgjengelig for en prat. Fakultet har opprettet en egen telefon og chat der studenter svarer på spørsmål.

— De er ansatt som studentambassadører så vi har prøvd å finne en måte å holde de aktiv i jobben, så vi håper potensielle studenter tar i bruk tilbudet, sier konsulenten.

Powered by Labrador CMS