Frakker, hansker og annet utstyr har blitt samlet inn fra laboratoriumene til Universitetet i Bergen og overlevert helsetjenestene.

Samlet inn 40.000 hansker til helsetjenestene

Institutter og fakulteter ved Universitetet i Bergen har samlet inn flere paller med utstyr til Helse Bergen sin kamp mot korona.

Publisert

Alt startet da Universitetsmuseet fikk en henvendelse fra Ambulansehelsetjenesten: Har dere hansker og diverse som vi kan få? Det hadde de.

— Det tenkte vi kunne være en glimrende mulighet til å få engasjert alle miljøene. Vi på HMS-avdelingen kjenner godt til alle laboratoriemiljøene så jeg tok kontakt med dem for å høre om de hadde noe å bidra med også. I tillegg kjente vi til museet, biblioteket og Spesialsamlingene som alle har utstyr som kan brukes, forklarer Roar Nese, seksjonssjef ved HR-avdelingen til Universitetet i Bergen.

Levert flere paller med utstyr

Resultatet var overveldende, forteller Nese. Ansatte reiste fra sitt hjemmekontor og starte innsamlingen i lokalene på instituttene, fakultetene, biblioteket og museet.

— Vi har levert i overkant av 40.000 par med engangshansker. Flere tusen vernemasker, frakker, fottøy, desinfiserende sprit og annet verneutstyr, forteller han.

Jeg visste det var en vilje til å bidra der ute, men det har vært overveldende å se responsen

Roar Nese, seksjonssjef HR-avdelingen

— Jeg visste det var en vilje til å bidra der ute, men det har vært overveldende å se responsen. De bidrar også med noe viktig i den situasjonen vi er i nå, fortsetter han.

Det er ambulansehelsetjenesten, som først tok kontakt, som har vært ute og samlet inn pallene med utstyr.

— De er første linjen i dette så har de tatt det med videre til Bergen kommune, legevakt, Helse Bergen og de som trenger.

Ryddet ut skuffer og skap

Det var Nese som tok initiativ til innsamlingen, men han understreker at det er fagmiljøene som skal ha all honnør.

— Jeg har bare koordinert. Det er de som har vært ute og samlet inn alt dette. Teknikere har tømt skuffer og skap på jakt etter utstyr som kan hjelpe. Jeg har virkelig fått sett den norske dugnadsånden gjennom dette, sier han.

Som UiB har omtalt på sine sider har utstyret blitt overlevert til helseforetakene i kommunen. Fortsatt dukker det opp meldinger om flere om vil bidra med utstyr.

— Noen har bestilt hansker som har kommet frem i ettertid. De har da tatt kontakt for å høre om dette også kan leveres inn. Det er helt grenseløst hvor mye folk vil bidra og jeg opplever også i en glede hos folk i å være med å bidra på denne måten, forteller Nese.

— Det at vi fikk alt dette utstyret da det var som mest prekært for noen dager siden gjorde at vi kunne senke skuldrene litt, sier Georg Ordemann, beredskapskoordinator i Helse Bergen.

Powered by Labrador CMS