Andreas Trohjell kan bli Norges mektigste student. Valgkomiteen har innstilt han som ny leder i Norsk studentorganisasjon.

Trohjell innstilt til ny leder i Norsk studentorganisasjon

Lederen for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen innstilles av valgkomiteen til jobben som ny leder for Norsk studentorgansisasjon

Publisert

Valgkomiteen har nå samlet alle sine innstillinger til nytt arbeidsutvalg og sentralstyre for 2020/21 og for kontrollkomiteen i 2020/22.

Som leder for arbeidsutvalget innstiller valgkomiteen enstemmig nåværende leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Andreas Trohjell.

—Det er en lettelse å vite at man har den støtte. Valget er ikke avgjort enda, men det gir en boost frem mot selve valget. Det var godt å få den bekreftelsen, sier Andreas Trohjell.

Han legger samtidig ikke skjul på at det har vært tøft å stille som kandidat under koronasituasjonen.

—Det har vært veldig vanskelig. Jeg har vært klar på at jeg prioriterer jobben min som studentleder ved UiB først og at alt annet kommer i andrerekke. Derfor føler jeg at jeg ikke har fått drevet en god valgkamp enda. Men jeg føler meg 20 kilo lettere med å få den innstillingen og begrunnelsen.

— Hva tar du med deg inn i et slikt verv?

— Mye av det som de sier i begrunnelsen i hvert fall. Jeg har bygget meg opp erfaring gjennom Studentparlamentet ved UiB. Nå er det to uker igjen med arbeidet og så håper jeg at jeg blir valgt.

Slik begrunner de innstillingen

«Andreas er ambisiøs på vegne av organisasjonen med klare tanker om hvordan han og arbeidsutvalget kan bidra til å løfte NSO i den kommende perioden. Valgkomiteen har gjennom hele prosessen og fra skussmål hos referanser sett at Andreas er hardtarbeidende, reflektert og strukturert.

Andreas har en dedikasjon til NSO sin politikk på tvers av fagfelt. Han er interessert og nysgjerrig i de forskjellige politikkområdene NSO jobber med. Han stiller krav til sine kolleger og har ambisjoner om at alle medlemmene av arbeidsutvalget skal oppnå gjennomslag individuelt og sammen som et team. Andreas har i tillegg et godt humør og gode personlige egenskaper. Valgkomiteen tror Andreas vil være en god leder innad så vel som utad. Med Andreas Trohjell får organisasjonen en sikker og tydelig leder i tiden fremover.»

Som nestleder innstiller de Felipe Garcia, som har vært nestleder i organisasjonen de siste året og som nå stiller til gjenvalg.

Som fag- og forskningspolitisk ansvarlig innstiller de enstemmig Annbjørg Pasteur Stø og som fag -og læringsmiljø ansvarlig innstiller de den tidligere OsloMet-studenten, Julie Iversen, som stiller til gjenvalg.

Som velferdspolitisk ansvarlig innstiller de enstemmig nåværende leder for BI Studentorganisasjon (BISO), Jonas Økland, og som internasjonalt ansvarlig innstiller de enstemmig nåværende leder i StudentOrganisasjonen StOR, ved Universitetet i Stavanger, Joachim Børlie.

Til sentralstyret har valgkomiteen innstilt:

 • Anette Arneberg
 • Ola Gimse Estenstad
 • Bjørn Olav Østeby
 • Johannes Saastad
 • Ragnhild Karlsen Dalslåen
 • Felix Volpe
 • Daniel Hansen Masvik
 • Stine Johannesen
 • Vilde Henningsgård
 • Emelie Johansen
 • Martine Gjerde
 • Åste Solheim Hagerup
 • Håkon Heintz

Til kontrollkomiteen har valgkomiteen innstilt enstemmig både Jone Trovåg og Rune Keisuke Kosaka.

Powered by Labrador CMS