Fudan universitetet i Shanghai i Kina har et eget nordisk senter. Men verken til Fudan eller andre universitet utenfor Europa vil UiB-studenter kunne reise kommende høstsemester.

UiB sier nei til utveksling utenfor Europa

Hensyn til studentenes sikkerhet og helse må komme først, sier viserektor Oddrun Samdal.

Publisert Sist oppdatert

Flere institusjoner har allerede gjort det, og nå sier også Universitetet i Bergen (UiB) nei til utveksling utenfor Europa denne høsten.

— Vi har jobbet for at de som hadde planlagt å reise på utveksling utenfor Europa denne høsten, skulle få anledning til å reise. Og vi har i det lengste håpet på at dette skulle være mulig. Samtidig må vi la hensynet til studentenes sikkerhet og helse gå først, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning, i en pressemelding.

Berørte studenter blir kontaktet på epost.

Vil ikke ta imot

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og flere utenlandske læresteder som UiB samarbeider med, har meldt fra om at de ikke vil ta i mot internasjonale studenter til høsten. En rekke land har også stengt grensene, noe som gjør det vanskelig å få behandlet studentenes visum-søknader i tide til avreise.

Håper det kan bli utveksling i Europa

Når det gjelder studenter som har planlagt utveksling til Norden eller øvrige land i Europa, er det ennå ikke fattet en beslutning, skriver UiB i pressemeldingen. Oddrun Samdal har tidligere sagt til Khrono at UiB skal ta en beslutning i slutten av mai.

Noen andre utdanningsinstitusjoner, som Universitetet i Oslo, har sagt at det heller ikke kan bli utveksling til europeiske land i høstsemesteret. UiB viser til at UD har varslet at de vurderer å åpne for reiser i Norden 15. juni og til noen andre europeiske land 20. juli, men sier også at de studentene som har tenkt å reise på utveksling dette høstsemesteret bør legge en alternativ plan.

Powered by Labrador CMS