Bendik Nes ser på solnedgangen fra taket av huset sitt i Buenos Aires. Han var bare på universitetet i omlag en uke før det ble slutt på undervisning der. Så kom portforbudet.

UiB-student hentet hjem fra Argentina

Medisinstudenten Bendik Nes var blant dem som kom seg hjem fra Argentina denne uken. I ettertidens klokskap hadde det nok vært det lurest å dra hjem tidligere, sier han.

Publisert

Argentina har stengt for all kommersiell flytrafikk frem til 1.september. Da dette vedtaket ble fattet, var det omlag 70 norske statsborgere i landet. Fredag morgen landet 41 av dem på Gardermoen, blant andre medisinstudenten Bendik Nes. Dette skriver VG.

Flyet, som norske myndigheter fant i Uruguay, hadde fraktet mannskap for krillselskapet Aker Biomarine.

Ville bli igjen

Nes var på utveksling til Universitetet i Buenos Aires. Han studerer til vanlig ved Universitetet i Bergen.

— Utvekslingen min i Buenos Aires ble avlyst og jeg måtte ta eksamen online ved UiB. Tapt praksis måtte jeg uansett ta igjen etter eksamen. Jeg tenkte derfor at jeg like godt kunne bli værende i Buenos Aires og studere på egenhand, skriver Nes i en epost til Khrono.

Han forteller at det ble innført portforbud i landet, og bare lov å gå ut for å handle mat eller gå på apoteket. Dette skulle først vare ti dager, men har deretter blitt utvidet med to uker om gangen.

— Hadde myndighetene gitt beskjed med det en gang, at denne karantenen kommer til å bli flere måneder lang, hadde jeg nok også dratt hjem så raskt som mulig, skriver Nes.

Da flyforbudet ble innført, ble Nes og andre utlendinger «fanget» i Argentina. Det eneste håpet var en reise som ble organisert av den norske ambassaden. Det ble altså løsningen. Reisen ble lang, for flyet måtte mellomlande for å fylle drivstoff to ganger.

— De tre andre medisinstudentene, to fra NTNU og en fra UiO, som var på utveksling i Buenos Aires valgte å dra hjem. I ettertidens klokskap hadde det nok vært det lurest, men var vanskelig å spå fra starten, sier Nes.

Må ta igjen praksis

Nå får han ta eksamen ved UiB på lik linje med de på kullet mitt, men tapt praksis må han ta igjen enten i sommer eller til høsten, sammen med kullet under.

— Litt utenom planen blir det derfor, men jeg er ikke alene om å måtte endre litt på planene for dette året.

Powered by Labrador CMS