Instituttleder Benedicte Carlsen er glad for at navnebytte blir avklart for HEMIL-senteret.

HEMIL-senteret bytter navn

— Folk har vært mer engasjert i saken om navnet enn omorganisering eller andre ting som påvirker arbeidssituasjonen, ler instituttleder Benedicte Carlsen.

Publisert

Navnebytte virker nemlig ikke så stort, men det har likevel vært flere runder internt på både instituttet og Det psykologiske fakultet. I februar ble de enig om et navn som gjør at senter forsvinner fra navnet. HEMIL - Instituttet for helse, miljø og likeverd, blir det nye navnet. Det skal vedtas i styremøte til Universitetet i Bergen på torsdag.

— Det rare med navn er jo at det er noe som folk engasjerer seg veldig i. Vi har kjørt en veldig demokratisk prosess med innspill og motforslag. Vi klarer ikke å gjøre alle fornøyd, men dette navnet får vi flest med på, erkjenner instituttleder Benedicte Carlsen.

Måtte vekk fra senter

Bakgrunnen for navnendringen er HEMIL-senteret ikke er et senter lengre. Siden 2010 har de vært et eget institutt ved UiB.

— Vi har hatt et misvisende navn. Det er ikke lov å ha et navn med senter når vi ikke er et senter. Det var utgangspunktet til at jeg tok initiativ til å endre navnet, forteller Carlsen.

I tillegg har mye endret seg på aktiviteten de bedriver under navnet fra 1988. Da hadde de forskning og undervisning på forebyggende og helsefremmende arbeid. Nå jobber de med mye mer. Blant annet barnevern og global utvikling. Helse, miljø og livsstil som akronymet sto for før passet dermed ikke lengre.

— Nå har vi tre forskjellige master og tre ulike fagmiljøer samlet. Det er ikke reflektert i navnet, sier instituttlederen.

Klart til flytting

Instituttet flytter inn med flere andre fagmiljøer i Alrek helseklynge til høsten. Før det har det også vært viktig å få plass det nye navnet.

— Jeg tror vi kan kalle oss det mest tverrfaglige instituttet på hele universitetet. Det gjør det også vanskelig å finne navn, erkjenner Carlsen.

Navnet de landet på kom som et kompromiss mellom forslaget fra instituttet og motforslaget til fakultetet. Sammen kommer de til å jobbe enda tettere sammen med de andre helsemiljøene.

— Vi har jo fått en kickstart på samarbeidet med Alrek med all forskningen på korona. Folk har virkelig fått fart på seg og tatt kontakt med oss, sier Carlsen.

Powered by Labrador CMS