Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang.
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se På Høydens debattregler her. God debatt!
Så langt har podkastgruppen til institutettet for fremmedspråk laget fire podcaster i serien de har kalt for pandemi-podkasten. De har vært innom Russland, Spania, Italia og Frankrike.
— Mange føler seg nok bombardert av stadige nyheter om korona, men vi så på hva vi kan bidra med som ikke er der allerede. Tanken er å se litt på regioner som ikke har fått like mye oppmerksomhet og komme med noen perspektiver som blir oversett, forklarer Johanne Kalsaas, stipendiat i russisk og initiativtakeren til den nye podkastserien.
Instituttet for fremmedspråk har satset på podkast lenge før koronautbruddet. Da alle ble sendt hjem fra universitetet stoppet produksjonen opp. Kalsaas begynte derfor å tenke litt på hva de faktisk kan gjøre fra sitt hjemmekontor.
— Når man er hjemme så vet man at alle jobber med sitt, men du føler litt at du mister kontakt med både instituttet og kollegaene. I hvert fall opplevde jeg at man blir mer oppslukt i eget arbeid. Derfor ville jeg lage noe vi kunne gjøre sammen igjen, forteller hun.
Og responsen lot ikke vente på seg. Intern på instituttet har de mange som allerede har ekspertise på ulike land og kulturer. Kjersti Fløttum har laget en episode om Frankrike. Instituttleder Åse Johnsen har sett på Spania, mens Ingunn Lunde og Kalsaas har presentert Russland.
— Vi er bare en liten gjeng på fire i podkastgruppen, men når vi har snakket om dette med resten så hører vi om mange som vil bidra. Folk syns det er gøy å kunne gjøre noe sammen igjen og bidra med noe nytt, sier Kalsaas og fortsetter:
— Det er gøy for også. Det er lett å bli oppslukt i sin egen lille akademiske verden i disse spesielle tidene. Nå har vi en plattform der vi sammen kan spre litt kunnskap.
Hittil er det kommet fire episoder av podkasten. Stadig er det flere fra instituttet som har lyst å fortelle om et område de har ekspertise på. Kina, der koronautbruddet startet, vil være et av landene.
— Det er skrevet og sagt mye om Kina, men vi er så heldig at vi har våre egne interne ressurser og eksperter på landet. Vi håper å få lage en episode med de snart, sier Kalsaas.
Johanne Kalsaas, stipendiat i russisk
Hun kaller seg selv og de andre i podkastgruppen for glade amatører, men samtidig ser de flere og flere på instituttet som har sett mot podkast i den nye digitale læringshverdagen.
— Vi har en digital læringside på Facebook der folk har kommet med tips og råd til undervisning. Der har jeg sett flere foreslå podkaster som et fint format i undervisningsammenheng. Podkaster har virkelig blomstret opp på vårt institutt slik at flere har fått øynene opp for at det kan være en vei å gå.