Informatikkstudentene har fått sin egen virtuell lesesal på Discord.

Samlet alle studentene på virtuell lesesal

Informatikkstudentene ved Universitetet i Bergen har laget sin egen lesesal på nettet.

Publisert

Digitale forelesninger er løsningen til universitetene for å holde forelesningene og studiene i gang i den nye hverdagen. Men samlingstedet for studentene har de ikke klart å erstatte. Det har studentene ved informatikk prøvd å gjøre selv.

— Vi har pleid å være en god gjeng som er på lesesalen og jobber sammen med oppgaver og innleveringer. Når vi nå ikke får muligheten til å gjøre det fysisk lengre tenkte vi på hvordan vi kunne klare å samle folk likevel, forklarer informatikkstudent Sondre Nilsen.

Løsningen ble Discord. Et kommunikasjonsverktøy som ligner litt på Skype, men som er mest brukt til å prate med hverandre mens man spiller. Nå er Fortnite heller byttet ut med samling av studenter som hjelper hverandre med innleveringer.

Får litt normal følelse

Bare dagen etter universitetet ble stengt tok Nilsen initiativ til å starte opp den virtuelle lesesalen. Nå har det vært full aktivitet der i to uker og med rundt 200 studenter samlet.

— Det har nok hjulpet oss å holde kontakten utover forelesningene slik at vi kan ha det litt som normalt, erkjenner han.

Nilsen har også sett folk som vanligvis ikke sitter sammen på lesesalen plutselig finne hverandre på Discord.

— Man kan jo hoppe inn i en samtale når som helst om man vil. Det begynner også gjerne som prat om en innlevering før man begynner å snakke om å spille sammen eller gjøre annet etterpå, forteller han.

Flere rom med prat

Serveren på Discord er på mange måter bygget litt opp som et hus. Med en gang man kommer inn hoveddøren får man tilgang til mange andre rom. Kanalen har fått et hovedrom kalt lesesalen, mens det også er mange dører inn til andre rom. Flere av fagene til informatikk har fått sine egne rom som dette.

Akkurat som i Teams er det mulig til å dele egen skjerm på Discord. Her snakker det i fire kanaler samtidig. Her kan studentene hoppe inn og ut av samtalen dersom de har tilgang til serveren fra før av.

— Vi har organisert dette med å gruppere det opp etter fag. Du har tekstkanaler og kanaler der du kan snakke sammen. Akkurat nå ser jeg for eksempel seks stykker i en kanal som snakker om et fag, og tre i en annen. Så det er mye aktivitet, forklarer Nilsen.

Flere studenter ved UiB skal ha vist interesse for å starte opp lignende lesesaler.

— Jeg har fått melding av folk som vil bli med, men ikke av folk som konkret lurer på hvordan vi har løst det. Men det er ikke vanskelig å sette opp lignende. Har du ikke kjennskap til Discord så er det nok litt knotete, men det er med Slack og Teams også om man ikke har prøvd det før. Serveren har i hvert fall gitt oss muligheten til å snakke sammen igjen, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS