Venstrealliansen vant valget til studentparlamentet både i 2018 og i 2019.

Stem fordi det virkelig betyr noe

Universitetet i Bergen er det universitetet i Norge med best valgoppslutning under studentvalgene. La oss fortsette med å være det.

Publisert Sist oppdatert

Det er vår og nok en gang ser vi at mange dyktige kandidater stiller til valg for å representere studentenes interesse. For oss i universitetsledelsen er det en glede å følge med på valget fremover når det skal velges representanter til Universitetsstyret og Studentparlamentet.

Noen ganger kan det være lett å tenke at man bare er student en liten del av livet og at det da ikke er så mye vits i å stemme ved studentvalg. Men en slik tankegang blir altfor unyansert. Det er viktig å stemme fordi det får ringvirkninger for dine medstudenter nå og for de som kommer etter deg. Det har faktisk ringvirkninger for hvordan samfunnet vil utvikle seg.

For hvert år er det om lag 300 000 studenter i Norge og det er 18 500 studenter ved Universitetet i Bergen. Dette er studenter som skal ut i samfunnet og som tar med seg erfaringene fra utdanningen videre i livet. Alle formes de av fagene de har tatt, så vel som av den sosiale opplevelsen i studietida, og av utdanningens undervisning og vurderingsformer. Studentene som nå stiller til valg for å representere den store massen UiB-studenter har altså mye å si, fordi de påvirker og former forutsetningene for en god studietid.

Studentrepresentanter har sånn sett store ringvirkninger og da er det desto viktigere å bruke stemmeretten til å stemme på de som stiller til valg.

Synes du som studentvelger at det er utfordrende å sette seg inn i studentrepresentantenes kjernesaker så har Studvest skrevet fint om hvordan studentdemokratiet fungerer, om kjernesakene til de studentdemokratiske listene som stiller til valg i Studentparlamentet og om kandidatene som stiller til valg til Universitetsstyret. Ta en kikk på hvilke saker og representanter du foretrekker at representerer deg.

Vi vil rette en stor takk til alle som stiller til valg og til alle som stemmer. Den innsatsen dere legger ned er helt avgjørende for oss ansatte som har enorm nytte av å spille ball med studentrepresentantene. Godt valg og vi gleder oss til streamen med valgresultatene torsdag 30. april!

(Innlegget ble først presentert på rektoratets blogg. Teksten er oppdatert med mindre endringer 28.04 kl 14.30)

Powered by Labrador CMS